Bescherming tegen automatische watermerkverwijdering

Bescherming tegen automatische watermerkverwijdering

AI maakt prachtige visuele effecten mogelijk. Met de Messenger app kunt u uzelf bijvoorbeeld kattenoren of een snor geven. Helaas zorgen AI-algoritmes er ook voor dat het eenvoudiger is om watermerken te verwijderen van foto’s. Google biedt een algoritme dat hier precies op gericht is. Het stelt vast hoe uw watermerk eruitziet en verwijdert het daarna volledig van uw foto’s.

Het algoritme analyseert eerst tientallen foto’s met hetzelfde watermerk. Door een groep afbeeldingen te analyseren, begrijpt de AI waar het watermerk zich bevindt en hoe het kan worden verwijderd van foto’s.

Google heeft geen functionerende applicatie voor het verwijderen van watermerken uitgegeven, maar wij verwachten dat een soortgelijke toepassing van een onafhankelijke verkoper in de nabije toekomst zal verschijnen.

Wij besloten om de mogelijkheid om een watermerk te randomiseren toe te voegen. Visual Watermark 4.71 maakt het mogelijk om uw watermerk aan te passen zodat het uniek is voor iedere foto die u beschermt.

Visual Watermark beschermt uw watermerken tegen automatische watermerkverwijdering

Deze vervormingen zijn nauwelijks waarneembaar, maar ze zijn uniek voor elke foto die u beschermt en verzekeren u van betrouwbare bescherming tegen automatische watermerkverwijdering.

De vervormingsfunctie is beschikbaar in de lijst van Effecten in de watermerk-editor:

Watermerkbeveiliging verbeteren

Wij raden ook aan om ondoorzichtige watermerken toe te voegen als een extra maatregel om uw watermerkbeveiliging te verbeteren.

De randomiseer-functie is beschikbaar in Visual Watermark 4.71. U kunt de nieuwe versie hier op onze website downloaden:

Voor Windows/PC

Voor Mac

De nieuwe versie is gratis beschikbaar als u één van onze oudere 4.x versies bezit. De programmaversie wordt weergegeven in de programmatitel. Als u een nummer ziet dat begint met “4.”, download dan het programma van onze website en voer het uit. Uw huidige kopie wordt dan automatisch bijgewerkt.