Foto’s van een watermerk voorzien met Adobe Photoshop Elements

Deze handleiding is voor Adobe Photoshop Elements. Als u Adobe Photoshop bezit, is hier een handleiding voor u.

Of u nu een fotograaf, webdesigner of blogger bent, u heeft waarschijnlijk te maken gehad met het beschermen van het copyright van uw digitale foto’s. Het is eenvoudig om bijvoorbeeld tien of twintig foto’s van een watermerk te voorzien. Maar wat als u 10.000 afbeeldingen moet bewerken?

Door afbeeldingen tegelijkertijd in batches te bewerken verloopt dit proces een stuk sneller en haast zonder moeite. In dit artikel leert u hoe u een watermerk aan meerdere foto’s in een batch kunt toevoegen met Adobe Photoshop Elements 11.

Beginnen met het toevoegen van een watermerk

Open Adobe Photoshop Elements 11. Navigeer naar het Bestandsmenu en selecteer ‘Meerdere Bestanden Bewerken…’ zoals in de onderstaande schermafbeelding:

Photoshop Elements - Watermerkmenu

Dit opent het dialoogvenster ‘Meerdere Bestanden Bewerken’:

Photoshop Elements - Meerdere bestanden dialoog

In deze handleiding volgen we deze stappen: - Kies de Bronmap met afbeeldingen die u wilt voorzien van een watermerk. Let op, alle afbeeldingen moeten zich in dezelfde map (of apparaat) bevinden. - Kies de Bestemmingsmap waar de bewerkte foto’s met een watermerk naartoe worden gekopieerd. - Selecteer ‘Watermerk’ in de Labels groep, voer tekst in en pas de instellingen aan (positie, doorzichtigheid en lettertype).

U kunt ook een aantal extra opties gebruiken om uw afbeeldingen met een watermerk te hernoemen of de afbeeldingskwaliteit te verbeteren (gebruik Auto Levels, Auto Contrast, Auto Kleur en Verscherpen). Daarnaast kunt u de grootte, kwaliteit en het outputbestandstype kiezen.

  • En u bent klaar. Klik op OK om een watermerk toe te voegen aan de hele batch.
Watermerk toevoegen in Photoshop Elements - resultaat

Beperkingen

Adobe Photoshop Elements 11 staat het gebruik van afbeeldingen of vectorafbeeldingen niet toe als watermerken bij het verwerken van een batch.

Een afbeelding als watermerk gebruiken?

Prestatiemetingen

Laten we tot slot bekijken hoeveel tijd Adobe Photoshop Elements 11 nodig heeft om een op maat gemaakte bewerking toe te passen op meerdere afbeeldingen. De resultaten zijn in de onderstaande tabel te vinden:

Uitslagen

Totale Bestanden: 442

Bestandsgrootte, Mb: 5.2

Totale Verwerkingstijd, min: 10:26

Hardware

Processor: Intel Core i7-2630QM CPU 2.00GHz 2.00GHz

RAM-geheugen: 8.00 GB

Systeemtype: 64-bit Besturingssysteem

Meer dan 10.000 foto’s tegelijkertijd van een watermerk voorzien?